DR dokumentar

Søren Matthiesen

Kendt fra DR-dokumentaren "100 dage uden stoffer"

Siden er sidst opdateret: 24-10-2018

61-78-82-19

MISBRUGET

OPVÆKST

DR DOKUMENTAREN

MIT NYE LIV

FOREDRAG

I 2010 sad jeg en nat oppe ved en kammerat og zappede rundt på tekst-tv. Øverst på en af siderne var en DR annonce med teksten ”Har du prøvet at tage en bane amfetamin eller kokain, så kontakt os vi søger deltagere til et dokumentarprogram” og dette kunne jeg i den grad, desværre, sige ja til. Jeg havde længe været ked af mit misbrug og gik med en tanke om at jeg godt ville dele min historie for at afskrække andre unge fra at prøve de ulovlige rusmidler. Jeg sendte en sms til nummeret der var opgivet. Et par dage efter blev jeg ringet op af en journalist. Vi mødtes på en café og jeg fortalte ham min historie og inden jeg så mig om var jeg med i dokumentaren.

 

Dokumentaren ”100 dage uden stoffer” blev sendt første gang i januar 2011 og året efter blev opfølgningsprogrammet ”Et liv uden stoffer” sendt. I alt 7 afsnit. Dokumentaren blev starten på det at skulle blive clean. I programmet var 4 medvirkende, jeg og 3 andre, og vi blev alle stillet udfordringen at vi skulle være stoffri i 100 dage. Misbrugsekspert og overlæge Henrik Rindom blev tilknyttet programmet og skulle forsøge at hjælpe os ud af vores misbrug. Jeg holdte mig clean i 100 dage, men faldt i med et brag bagefter. Det var i forbindelse med dokumentaren at jeg holdte mit første foredrag om misbrug for en efterskole i Københavnsområdet. Jeg nød at fortælle min historie til lyttende unge mennesker. ”100 dage uden stoffer” blev set af mere end 1 million seer i Danmark.

Ønsker i at se dokumentaren kan den ses på dr.dk.

 

Linket til ”100 dage uden stoffer” finder i her (man skal muligvis bruge unilogin):

 

Linket til opfølgningen ”Et liv den stoffer” finder i her (man skal muligvis bruge unilogin):

 

Hvis i ikke kan se dokumentaren ved at følge overstående links, men stadig ønsker mulighed for at se dokumentaren inden et evt. foredrag om misbrug og kriminalitet med mig kan i kontakte mig og så vil jeg fremsende et eksemplar, til lån, på DVD.

Artikler:

 

I forbindelse med at dokumentaren blev vist, blev der bragt en række artikler i avisen hvor jeg udtaler mig. Artiklerne kan i læse her (i skal trykke øverst til højre på eksemplerne for at se artiklen stor udgave):

 

Brug menuen ovenover for at læse nærmere omkring mig og omkring mine foredrag

DR DOKUMENTAREN

Her kan du læse om min medvirken i DR dokumentaren "100 dage uden stoffer"

Søren Matthiesen

Kendt fra DR-dokumentaren "100 dage uden stoffer"

Siden er sidst opdateret: 24-10-2018

61-78-82-19